Warsztat- Krąg społeczności żywnościowych, 4-6 czerwca w Ptasiej Dolinie

Krąg Społeczności Spożywczych – warsztaty dla osób współtworzących społeczności żywnościowe.

edit zmiana terminu: 4-6 czerwca 2021 – zapraszamy do udziału w 3-dniowych warsztatach dla osób koordynujących lokalne społeczności żywnościowe – kooperatywy spożywcze lub grupy RWS.

 

 

 


Będziemy dzielili się doświadczeniem jak budować grupę, jak wzmacniać komunikację między osobami ją współtworzącą, jak rozwiązywać konflikty, gdzie szukać pomocy, inspiracji. Chcemy poznać się nawzajem, aby ruch alternatywnych sieci dystrybucji żywności rósł w siłę! Warsztat będzie prowadzony w duchu edukacji tzw. horyzontalnej, czyli z uwzględnieniem wiedzy grupy i wzajemnej edukacji osób w nim uczestniczących.
Jeśli jesteś zainteresowana udziałem w warsztatach i wzmocnieniem swoich kompetencji w organizacji i budowie społeczności spożywczej zachęcamy do wypełnienia ankiety zgłoszeniowej. Warsztat odbędzie się w Ptasiej Dolinie – domu spotkań twórczych w Nowej Wielkiej Wsi k/Jawora (dolnośląskie). Szczegółowy plan spotkania zostanie ustalony na podstawie potrzeb i posiadanych kompetencji zgłoszonych osób. 
ANKIETĘ ZGŁOSZENIOWĄ prosimy wypełnić do 20 maja.



Warsztat realizowany jest w ramach projektu z funduszy UE: Erasmus+ 2019-1-HU01-KA204-061205. Food&More – Consumer education for food citizens, realizowany jest przez Fundację EkoRozwoju w partnerstwie z organizacjami: TVE z Węgier, AMPI z Czech oraz Międzynarodową siecią URGENCI z siedzibą we Francji.

Część dotycząca tworzenia RWS-ów jest dofinansowana przez Fundację L’Occitane. Na zdjęciu ogród warzywny w Ptasiej Dolinie, jesień 2020.