Webinary dla społeczności żywnościowych
W kwietniu zainicjowaliśmy serię 3 webinarów z serii spotkań z praktykami w budowaniu i prowadzeniu społeczności spożywczych, z różnych europejskich grup RWS.
Tematem pierwszego webinaru było utrzymanie zaangażowania członków i członkiń RWS. Spotkanie można obejrzeć tutaj.
Swoimi doświadczeniami związanymi z prowadzeniem i zakładaniem grup RWS dzielili się: Anika Füger- koordynatorka niemieckiej sieci SOLAWI, Tom O’Kane rolnik uprawiający warzywa w Walii, gospodarstwo RWS Cae Tan, i Tomáš Uhnak członek grupy KZPkoALICE z Czech.
Kolejne nadchodzące webinary będą odpowiednio 25 maja oraz 22 czerwca.
Webinary realizowane są w ramach projektu z funduszy UE: Erasmus+ 2019-1-HU01-KA204-061205
Food&More – Consumer education for food citizens, realizowanego przez Fundację EkoRozwoju w partnerstwie z organizacjami: TVE z Węgier, AMPI z Czech oraz Międzynarodową siecią URGENCI z siedzibą we Francji.